[...] źródłem białka. Żeby białko się dobrze przyswoiło potrzebne jest odpowiednio niskie ph soków w żołądku żeby rozbić je na aminokwasy, same jelita też mają swój limit (z tego co pamiętam to jakieś 10g/h dla serwatki i tylko 4g/h dla soji). Nie sądzę żeby jedzenie samego białka sojowego było neutralne dla zdrowia, lepiej zmienić je na lepsze źródła
[...] wylicze jak znajde troche czasu. Tłuszcze to są w twarogu, smażonych udkach kurczaka lub indyka, jajecznicy, smaże no oleju z pestek winogron. Przydałyby sie jakies dobre źródła omega-3 Warzym to jest pół puszki bonduele np, kukurydza z papryką lub mieszanka meksykańska. jesli chodzi o spaghetti to był taki przykałd, bo zazwyczaj o 16-stej jem [...]
Dokladnie. Zejdz z bialka o 0.4, dodaj te 0.4 do weglowodanow i tluszczy dodaj ok. 30-40g w posilku 1) zmien twarog poltlusty na chudy a tluszczu dodaj z dobrego zrodla w posilku 2) i 3) jezeli chleb jest razowy to ok. powilek 4) gramature ryzu liczysz przed ugotowaniem Wypadalo by tez gdzies dac np. makaron bo sporo chleba jesz... W dzni [...]
[...] nie będzie trzeba używć gainera. Kolacja 50B 15T 40W Twaróg (100g), jajka gotowane (3szt.całe), chleb żyt.raz (50g), mandarynki (100g) Posiłek okej. Oprócz tego urozmaicaj źródła tłuszczów (orzechy, oprócz arachidowych, oliwa z oliwek, olej lniany, tłuste ryby). Dodaj warzywa do posiłków, bo obecnie jest ich za mało. Jakie są Twoje wymiary i [...]
Mało ważysz a dałeś tyle białka ... Obniż do powiedzmy 160 gram białko , tłuszcze do 75 gram . Rotuj węglami w zależności czy będzie zalewać . Zmień jadłospis daj powiedzmy 4 posiłki , dodaj rybki też by były źródła omegi 3 . Olej słonecznikowy spokojnie wyrzuć a jak będą braki w tłuszczach dodaj orzechy włoskie / migdały czy olej lniany.
[...] do ok 180g, tłuszcze postaram się ułożyć w takim razie w granicach 85-87g, zamienię oliwe z oliwek w 1 posiłku na orzechy. Dodam jakiegoś banana i pozmieniam trochę te źródła ww. Ziemniaków wolałbym unikać bo po prostu dłużej się je przygotowywuje i po prostu preferuje ryż, makaron ew kaszę za którą też srednio przepadam ale co tam. Jeśli [...]
[...] warzywny przy tarczycy (kapusta...), pomidory, ziemniaki - nabiał we wszelkiej postaci, poza klarowanym masłem - jajca i wszystko, co je zawiera - wszelkie alko - kawa - źródła lektyn (strączki, papryka, pomidory, ziemniaki etc.) - wszystkie ziarna - wszelka żywnośc przetworzona, włączając w to puszki - o-6 (eliminuj gdzie tylko się da) Jeśli [...]
[...] ten temat poczytać możesz w artykule przedstawionym poniżej: https://potreningu.pl/artykuly/dietetyka-i-zdrowe-odzywianie/silownia-ile-bialka-potrzebuje-4731 Jeżeli chodzi o źródła tłuszczów to masz ogromny wybór. Szczególnie na diecie niskowęglowodanowej, gdzie możesz pozwolić sobie na trochę więcej, np. tłuste mięsa, ryby, jajka, wiele [...]
Trele mele o 23% , chcieli by Tamarama dawaj co chcesz do swoich potraw, jak ci poprawi samopoczucie, ostre przyprawy sa dobre, i na pewno podkrecja troche spalanie Zaczynaj od 2000kcal, daj sobie bialka ok 3g na kilo masy ciala i 1g tluszczu na kilo i reszte dopbij z weglowodanow. Tu juz wiesz ja ci zboża nie służą, unikaj, siegaj po warzywa [...]
nie wliczam białka z płatków owsianych itp bo czytałem że to białko nie jest takie jak te z kurczaka i nie wlicza sie go do diety, też mnie to zdziwiło, ale 2 źródła już znalazłem gdzie tak piszą, co do prochu, to niby masz racje, ale i tak już zakupiłem 2kg białka także musze go zużyć więc jak już mam to nei będe do wyrzucał, a co do posiłku [...]
Dobra, wystawiamy oceny za posiłki: I - 1 za brak białka II - 2+, słabe źródła ww i białka, brak tłuszczy, zainstaluj przeglądarkę z słownikiem, bo walisz orty III - 2+, j.w. IV - niesklasyfikowany, nie masz wpływu, więc nie oceniam V - pała za białko - oceniam to jako posiłek potreningowy. Średnią sobie oblicz i na tej podstawie oceń jak się [...]
możesz wybrać inne zródła węglowodanów. byle jak najmniej przetworzone. tylko firmy zajmujące się sprzedażą powiedzą Ci, że 2g na kg białka to za mało. 2g to aż za świat. proch to sama chemia, a co woli Twój organizm? naturalne, czy chemiczne? odpowiedz sobie sam ;)
poki co nie pieke swojego chlebka na zakwasie bo mam ograniczone zrodla ww... ale chleba mi sie chce... co myslicie o tym przepisie wprost od dukanowcow? Składniki: - 3 jajka - kostka chudego twarogu (200 gram) - 10 łyżek otrębów (6 owsianych i 4 pszennych) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - zioła: bazylia, majeranek, czosnek granulowany - [...]
Współczuje takiego jedzenia, serio :-D Nie ma czego współczuć, ponieważ to jedzenie bardzo mi smakuje ;) jajka są ze sprawdzonego źródła, a salmonella występuje tyle na skorupce i wystarczy jajko sparzyć w temp 60C aby się jej pozbyć. Poza tym, nie ma żadnej różnicy w spożywaniu surowych żółtek a jajka na miękko, ale z ugotowanego białka nie [...]
Ale forma na pierwszej fotce, coś niesamowitego. Wpis dla powiadomek. I pytanie jeszcze, czy cały czas ta dieta wygląda tak samo, czy zmieniasz sobie źródła ww I białka?
[...] pantotenowego tudzież K, E, B6 i ryboflawiny. Agar zawiera śladowe ilości minerałów, z których najwięcej jest manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu i cynku. Nie wszystkie źródła potwierdzają zawartość jodu. Siła żelowania 1000g/cm. Więcej na Wikipedii Albo po prostu zimne nóżki:) szkoda czasu na bezsensowne kłótnie. Zmieniony przez - Fahmann w [...]
actimel99 - na kolacje. to zrodlo wolnowchlanialnej proteiny. na ostatni posilek jak znalazl. po treningu dawaj mieso, rybe - zrodla szybkowchlanialnego bialka Radomiak - mozesz, o ile szejker nie "wybuzuje" ;) mimo wszystko niegazowana bezpieczniejsza pod tym wzgledem
Nie jemy przecież owsa dla białka, nie przejmuj się takimi szczegółami, jeśli nie jesteś zawodowcem. Jeśli nie masz gazów, nie boli CIę brzuch to możesz jeść jednak stawiałbym na urozmaicenie. Dobrze by było żebyś jednak jadł trochę źródła wapnia, nawet sera żółtego.